Brokkolis spagetti ázsiai ízekkel

Ez a brokkolis spagetti egy újabb tökéletes példája a nagyon egyszerű de nagyon finom olaszos tésztaételeknek. Itt most a szezámolaj és a szójaszósz enyhe ázsiai beütést is kölcsönöz neki, így méltán lehet ez a brokkolis spagetti recept akár egy kezdő háziasszony első fúziós étele is.

Fúziós brokkolis spagetti recept

 1. Tegyél föl két lábasban vizet forralni. Az egyik lesz a spagettié, a másik a brokkolié.
 2. Készítsd elő a brokkolit. Szedd rózsáira, ha ezek túl nagyok akkor vágd kisebb darabokra. A tökéletes a kisebb falatnyi méretű. Ha mélyhűtöttet használsz, akkor próbálj meg olyat venni, ami minél kisebb darabokra van vágva.
 3. Ha felforrt a víz, az egyik lábasba tedd bele a spagettit (itt olvashatod, hogy kell tökéletes olasz tésztát főzni), a másikba pedig a brokkolit. A zöldséget 2-3 percig főzd, nem kell teljesen megpuhulnia, maradjon harapható.
 4. Közben egy széles serpenyőben a nagyon apróra vágott vagy átnyomott fokhagymát egy fél percig pirítsd a szezámolajon, de ne barnuljon meg! Szűrd le a brokkolit, öntsd a fokhagymás olajra, rázd össze és pirítsd 1-2 percig. Öntsd rá a szójaszószt, forgasd össze még 1 percig.
 5. Nagyjából ekkorra a spagetti is elkészül. Szűrd le, pihentesd egy kicsit, és öntsd rá a brokkolis-fokhagymás szószt (ebben az esetben kevésbé lesz szósz jellegű, inkább mondjuk brokkolis-fokhagymás olaj). Kész a tökéletes, ázsiai és olasz ízeket bemutató brokkolis spagetti!

Néhány jó tanács a fúziós brokkolis spagetti elkészítéséhez

Ahogy minden olaszos tésztaétel, a brokkolis spagetti is kiváló előételnek vagy akár főételnek is.

Azoknak a recepteknek az egyike egyébként ez, amiben a nagyon kevés hozzávaló ízei tökéletesen összeillenek, és az étel az egyszerűségéhez képest igazi kulináris élményt nyújt. A fúziós brokkolis spagetti elkészítésével nemcsak könnyen elkápráztathatod a családot vagy a vendégeket, de mindent egybevéve is 10 perc alatt kész.

A fűszerezését illetően akár fokhagymából, akár szójaszószból bátran tehetsz bele többet, vagy kevesebbet, magyarul ízlés szerint. Sót nem írtam, mert a szójaszósz önmagában is elég sós, próbáld ki, hogy hiányzik-e bele. A szezámolaj tekintetében kipróbáltunk több félét, és a bio verzió érezhetően finomabb volt, bár ez kb. kétszer annyiba kerül, mint a normál. Brokkoliból is tehetsz bele többet vagy kevesebbet, ez a 750 g kb. egy fejnek felel meg.

Jó étvágyat!

Fúziós brokkolis spagetti – tökéletes fogás 10 perc alatt
Brokkolis spagetti ázsiai ízekkel 600x450 1

Brokkolis spagetti ázsiai ízekkel

Szilágyi Balázs
Még nincs értékelés
Előkészítés 2 perc
Főzési idő 8 perc
Elkészítési idő 10 perc
Fogás Főétel
Adag 4

Hozzávalók
  

 • 750 g brokkoli
 • 2 evőkanál szezámolaj
 • 3 gerezd fokhagyma
 • 4 evőkanál szójaszósz
 • 500 g spagetti

Elkészítés
 

 • Tegyél föl két lábasban vizet forralni. Az egyik lesz a spagettié, a másik a brokkolié.
 • Készítsd elő a brokkolit. Szedd rózsáira, ha ezek túl nagyok akkor vágd kisebb darabokra. A tökéletes a kisebb falatnyi méretű. Ha mélyhűtöttet használsz, akkor próbálj meg olyat venni, ami minél kisebb darabokra van vágva.
 • Ha felforrt a víz, az egyik lábasba tedd bele a spagettit, a másikba pedig a brokkolit. A zöldséget 2-3 percig főzd, nem kell teljesen megpuhulnia, maradjon harapható.
 • Közben egy széles serpenyőben a nagyon apróra vágott vagy átnyomott fokhagymát egy fél percig pirítsd a szezámolajon, de ne barnuljon meg! Szűrd le a brokkolit, öntsd a fokhagymás olajra, rázd össze és pirítsd 1-2 percig. Öntsd rá a szójaszószt, forgasd össze még 1 percig.
 • Nagyjából ekkorra a spagetti is elkészül. Szűrd le, pihentesd egy kicsit, és öntsd rá a brokkolis-fokhagymás szószt (ebben az esetben kevésbé lesz szósz jellegű, inkább mondjuk brokkolis-fokhagymás olaj). Kész a tökéletes, ázsiai és olasz ízeket bemutató brokkolis spagetti!
Kipróbáltad a receptet?Let us know how it was!

Szólj hozzá!

Receptértékelés